21.10.2018 г., 19:59 ч.

Живот назаем 

  Поезия » Философска
1018 5 5

Животът е загадка неразкрита,
безкрайна битка между да и не.
И не е грозна истината скрита,
създадени са хората за грехове.
Нима е грях до края да се бориш,
щастлив да си без никаква вина,
най-чистото неистово да искаш
дори да жертваш своята душа?
И никой няма право да те съди,
по пътя твой когат' не е вървял,
когато не е вкусвал твойте сълзи 
и твоите страдания не е познал.
Ще дойде ден, когато като буря
над тебе ще надвисне съвестта,
но ти не се страхувай от разруха,
защото не е грях, когато е мечта.

© Християна Манева Всички права запазени

„Трудно е да чакаш нещо, което може и да не се случи. Но още по-трудно е да се откажеш от нещото, за което най-много копнееш”

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??