16.04.2015 г., 17:52 ч.

Живот Погрешка 

  Поезия » Друга
596 0 0

Нима живота за теб е една смешка,
нима за теб всеки е поредната пешка.
Обичаш кръвта си, мразиш плътта си.
Целуваш небето, плюеш по земята.
Кълнеш ни на сляпо, спиш ни в леглата.
Търсиш правда, изгаряш ни на клада.
Очакваш прошка, а ни режеш гърлата.
Изричаш име Господно гласно,
но изглежда на тебе не ти е ясно.
Нека ти го заявя гласно,
преди да е станало опасно.
Живота ти погрешка беше,
съдбата сам ковеше.
Изглежда ти сега си за смешка,
превърна се в поредната пешка.

© Красимир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??