12.02.2017 г., 17:28 ч.

Живот в чалготека 

  Поезия » Гражданска
189 0 0

Младостта ли?

Тя край мен минава

със прокъсаните дънки- знак.

Младостта се днес по туй познава:

с татуси на всеки женски крак.

 

Гордостта ли?

Тя е в чалготека

и уиски пие до зори.

Тя- единствената й пътека

и душата в нея не зари.

 

А нощта ли?

В ден се тя превръща...

А денят превръща се във нощ.

Тъй живота тихо се обръща

и във гръб забива своя нож.

 

Младост, Гордост-

по нощите раснат

и на нож са със живота строг.

Чак когато младите пораснат,

осъзнават страстния порок.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??