2.12.2017 г., 11:27 ч.

Животът си тече 

  Поезия » Философска
346 0 1

 ЖИВОТЪТ СИ ТЕЧЕ

 

Животът в руслото тече.
Аз няма как да го забавя.
Като стихия ни влече!
Не можем нищо да направим...

 

И в шеметната бързина
не можем дъх да си поемем.
А и майтапа настрана,
не можем инак да живеем!

 

Не беше тъй на младини,
тогава беше по-спокойно,
той темпото си съхрани
и си живеехме достойно!

 

Животът беше кръговрат,
менеше се, като помисля,
разбира се, аз бях по-млад
и лесно можех да го чистя!

 

А сега при този ход,
през пръсти времето изтича
и в тоз житейски ледоход
на инциденти ме обрича!
28.11.2017 г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тече забързан и неумолим..+
Предложения
: ??:??