2.10.2008 г., 0:41 ч.

Животът... 

  Поезия
916 0 33

                                                                 "Душата пасе като агне,

                                                                  поглъща красотата на отлива"

                                                                                               Пат Конрой

 

Животът ни-

пътека под кестени.

А бодливите плодчета-

дните...

На утехата-

зелена е ласката.

От листо

сме погалени.

Често скришом

в крайпътните храсти,

правим

най-тайни скривалища

и прибираме там

страховете си.

/подобаващо тихо.../

И отглеждаме трепетно

всяко нежно докосване.

И очакваме пак.

Преди часовете ни-

хрътки във бяг,

да отминат.

Все плетем

цветни мрежи

от залезни пръски

и улавяме дъжд

за душата си.

За да застанем

/накрая/

измити и цветни,

пред витражите

на Вратата...

 

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??