16.12.2023 г., 12:31 ч.  

Животът е кратък 

  Поезия » Друга
94 0 1

Защо за дребни неща

непрекъснато се караме,

знае ли се още колко

на тази земя ще изкараме?

Защо търсим щастието  все в парите,

нима не виждаме, че тук на всеки от нас

са преброени дните?

 

Тръгвайки си от този свят лъжовен,

нищо няма да ни придружи, освен душата,

носеща на всички наши дела печата.

Всеки един ден може би е последен,

късно ще е за разкаяние, щом

превърнем ли се в труп леден.

 

Животът е твърде кратък,

за да търсим винаги в нещо недостатък.

Какво друго ни трябва,

няколко добри приятели, любов,

топъл чай и хубава книга,

за да е щастлив човек, 

това му стига. 

 

© Венета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??