31.07.2009 г., 13:50 ч.

Животът е отрова сладка 

  Поезия
450 0 0

 

Животът е като цигара,

една отрова сладка.

Запалена с искра от обич,

пазим я с ръце от вятъра

и от съдбовните несгоди.

 

За някои превръща се в лула –

лъскава, извезана с резба

или простичко-опушена,

ала обичана, дори ако

те сполети в него тегоба.

 

Загасва или се разгаря,

надеждата поддържа огън.

Всичко край си има,

но без край остава споменът.

 

Животът е отрова сладка,

дори силно да горчи...

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??