16.03.2024 г., 23:18 ч.  

Животът ли? Две шепи и лъжичка 

  Поезия » Друга
138 5 10

Какво се случи? Май голяма драма?
Бавачката ти взе че абдикира?
Я стига - тя е сурогатна мама,
минаваш просто от коняк на бира.

А дал ти Бог (и още да ти дава!),
рода голяма и голяма свита.
Тя, виждаш ли - такава - онакава,
а ти - света водица - ненапита.

Каквото има, тя не си го иска,
метла и котка, ноти взима само...
Сама поема болката и риска.
Търси си друга, да ѝ викаш: Мамо!

Животът ли? Две шепи и лъжичка,
каквото има - нейно е, това е.
Жена да бъде - може и самичка,
на тебе? Само щастие желае...

 

https://youtu.be/K7xl5q6w5wo?si=tSgrQxMoaEzNAq9G

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??