21.09.2006 г., 0:41 ч.

Животът ми 

  Поезия
631 0 4

Животът ми е малка частица,
бисер фалшив на една огърлица,
ключът за сейф заял в ключалка,
шарена стръмна пързалка.


Животът ми е капка в морето,
сламка в сено и прашинка в небето,
перото на птица , загинала вече,
сълза неотронена нейде далече.


Животът ми е малка светулка,
було на някоя прелестна булка,
листо на дърво по време на есен
и стара забравена хубава песен


Животът ми е звук на пиано,
спомен от нещо красиво видяно,
усмивка чаровна, макар да е кратка,
животът ми чаша с отрова е сладка!

© Таня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??