19.02.2009 г., 16:47 ч.

Животът - мръсна приказка 

  Поезия
659 0 1

Животът - мръсна приказка

 

Живот, неописуем, мрачен,

пълен с тъга. Ти си долен,

подъл, като черно в дъга.

 

Мамиш всички ни с чувства,

светли цветове. А всъщност

си скала, в някое черно море.

 

Но клъвваме ние с надежди,

въдицата от мечти, твоята

примка, почерняла от илюзии.

 

Грабиш ли, грабиш сила от нас,

като гарван зъл. Птица страшна,

като тебе, почерняла от пъкъл.

 

И когато някой, силен, на пътя

изпречи ти се. Убиваш го черно,

и смъртта, ти, обвиняваш на все!

 

 

 

                                            В памет на Виктор Пасков

© Ангел Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "И когато някой, силен, на пътя

    изпречи ти се. Убиваш го черно,

    и смъртта, ти, обвиняваш на все!"

    Силно!Поздрав!

Предложения
: ??:??