3.04.2022 г., 13:11 ч.

Животът с теб е светлината висша 

  Поезия » Любовна, Строги форми
633 3 9

О, тази нежна красота възпявам,

която никой в теб сега не вижда.

Най чистото си слово ти дарявам

и нека тъмнината да завижда.

 

Съдбата е ревнива и обижда

на дните радостта ти със капани

и в замъци бетонни те зазижда,

и в нощите безсънни ада кàни.

 

Но всеки неин опит ще остане

във спомена за болката тревожна.

Аз зная - имаш ти вълшебни длани

и твоята душа е всевъзможна.

 

В сърцето ти туптящо обич диша -

животът с теб е светлината висша.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??