Един след друг се движим под диктовка
на масата "разумни" същества,
вървим във съвършена маршировка,
въртим се постоянно във кръга.
Все става тъй - останалите знаят
как трябва да живееш, всъщност, ти,
оказва се, за съжаление, накрая,
че следвал си натрапени мечти.
Отвсякъде посреща те насмешка
във неразбиращ, чужд и празен взор
и блъскаш се в потребността човешка
да се присъжда "гордост" и "позор".
Замисляш се какъв е резултатът -
един на нула в полза на Света,
съзнаваш ясно - трябва правилата
да се променят... или нарушат!
Всеки сам поставя свойте граници
и си изгражда собствен мироглед,
избира си дали да плаща данъци
на чуждия, така наречен, ред...
Животът си е наш и само ние ще
избираме по кой път да вървим -
извън шосето, по пътеки виещи,
към хоризонта и отвъд ще се стремим!
© Ангелина Трифонова Всички права запазени