13.07.2006 г., 0:55 ч.

Животът тече си... 

  Поезия
544 0 5

* * *

Животът тече си тихо, нормално.
Проблясъци някакви - просто банално.
Дните отлитат бавно, беззвучно.
Емоции няма! Без тебе е скучно!

Далече си нейде, много далече.
Искам до мен да си, а съм обречен,
с очите любими, устните сочни,
в мисли самотни, сън да започвам.

Наведен описвам душата си в рима.
Звън чакам, кажи ми, че още те има...
Безмълвие дълго - в минорна октава,
вън пролетта нов живот сътворява.

11.9. 1978

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??