Йонада
Към звезди далечни,
всяка нощ поглеждам.
Към красотите вечни,
взор блажено свеждам.
Сърце, душа и ум,
към домът ме дърпат.
През целият вселенски друм,
вкъщи пак ще се завърна.
О! Йонада… Мила и тъй прекрасна.
О! Любима, която дните мои осмисляш.
За теб, най-вече,
сърцето ми копнее.
Защо си тъй далече,
душата ми по теб да крее.
В очите ти зелени,
някой ден отново ще се вглеждам.
Дълг тече в моите вени,
друга не желая да поглеждам.
И таз планета, с името „Земя”,
от начало, може би, обикнах.
Сега всичко, е сякаш на шега,
Когато в грехът човешки,
на дълбоко вникнах.
В нейнити чуждоземки страстни,
не веднъж и дваж се влюбих.
С тез същества красиви, сластни,
устоях, но разума си не погубих.
Пътувах през съзвездия,
галактики, дори вселени…
Красотата на сътворението видях!
Видове с разум надарени,
в обятията техни, плаках и се смях.
Но, Йонада!!! Сърцето ми едничко,
за теб продължава да препуска,
Във вселената за мене ти си всичко,
и без теб да бъда – умът ми
тъй жална мисъл не допуска.
Готов съм да усещам,
самотата на безкрая.
С радост тази мисъл ще посрещам,
и пак за ласките ти ще мечтая.
Денят съдбоносен наближава.
Отдавна чакан. Таз планета да напусна.
Мисълта за туй силно ме влудява,
в бяг момчешки към тебе да препусна.
Отново ще „преплувам”,
океанът от звезди.
Склонен съм да негодувам,
И нека „Бог” да ми прости.
Йонада, Йонада, Йонада…
Прелестно творение,
нежна топлота.
Красиво вдъхновение,
слънчев лъч и голота.
Мъдростта на вековете.
Моля… Грехът простете!
Ах… Йонада! Скъпа мила моя…
Галактическа Принцесо…
Връщам се при теб!!!
Завинаги, завинаги…
Завинаги…
© Екатерина Всички права запазени