31.01.2015 г., 13:49 ч.

Кафе 

  Поезия
347 0 1

Отпивам глътка ароматно кафе,

прозорецът широко отворен е,

мисли ме преследват за

предстоящият ден, с много

захар или горчив ще е?

 

Розмарин внася в стаята ми свежест

слънце гали лицето ми, с нежност,

в кафето добавям два сладки кристала

освежава ме и ми носи наслада.

 

Бели облаци се носят в небето

както каймака рисува в кафето,

добавя ли малко бяла сметана

превръщам го в пенлива, морска пяна.

 

Отпивам последната глътка кафе

по седефа черна утайка се стича,

и декорът навън някой сменил е

и дъжд светлината, размил е.

 

А защо не, чаша ледено фрапе?

Да е слънчево, горещо лято.

Да стоя на брега, да пия кафе

и да гледам как се разбиват вълните.

 

 

© Екатерина Маслинкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...!!!
    Бели облаци се носят в небето
    както каймака рисува в кафето,
    добавя ли малко бяла сметана
    превръщам го в пенлива, морска пяна.
Предложения
: ??:??