8.07.2008 г., 23:45 ч.

Кажи ми 

  Поезия » Любовна
696 0 2

Кажи ми...


Кажи ми онази благородна лъжа,

заради която си струва да живея!!!

Кажи ми онази благородна лъжа,

заради която дори песни да пея!!!

Кажи ми, че светът ще се поправи!!!

Кажи ми, че трябва да опитам!!!

Кажи ми, че трябва да повярвам

отново във себе си,

а не във лъжите!!!

Кажи ми, че трябва да се усмихвам,

защото усмивката ми е истинска!!!

Кажи ми вече да спра да се скитам,

заради това да открия смисъла!!!

Кажи ми само това,

за да разбера, че на света има хора,

които просто искат да бъдат до теб,

за да те карат да се бориш

с лъжата, с измамата, с фалша във думите,

на които всеки от нас толкова вярва,

че така с тях ни е добре

и не искаме от тях да избягаме!!!

Кажи ми онази благородна лъжа,

която да ме накара със сълзи

от радост да плача!!!

Кажи ми онази благородна лъжа,

която да ме накара гордо да се изправя

и веднъж завинаги да спра да се влача!!!

Кажи ми това, за да вдигна очи

и със плам да погледна към тебе!!!

Кажи ми това, за да мога най-сетне да разбера

дали си точно ти роденият за мене!!!

МаriAngel

© Марияна Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • по-добре горчива истина отколкото красива лъжа... хубав стих!
  • Ще ти кажа....Истината.... "Не спирай полета си"
    Лъжите са ежедневни капани и колкото и да са красиви ....болят!
Предложения
: ??:??