27.05.2011 г., 12:38 ч.

Кажи ми, че искаш! 

  Поезия » Любовна
943 0 7

Кажи ми, че искаш!

Пламък от свещ рисува стените.
Луна, жълтолика, зад пердето занича.
Кръвта е завряла. Шуми във ушите.
Очите ти казват: - Обичам! Обичам!

Вземи я Луната! Ей ти звездите!
Мене ми стигат твойте ръце...
Мене ми стига ти да си сита,
с брада да престържа нежно лице...

Мене ми стига краткото "наше"...
Пламък на свещ... Ягоди майски...
Мене ми стигат пълните чаши...
Защо все са бели дверите райски?!...

Пламък от свещ рисува стените...
Сатенът е смачкан... Разлята сметаната...
Аз пък със ягоди рисувам гърдите ти...
Кажи ми, че искаш и да остана...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??