5.06.2019 г., 19:09 ч.

Кажи ми душа 

  Поезия » Друга
149 1 0

КАЖИ МИ, ДУША

 

Държа душата си в длани,
а тя ми се усмихва умълчана.
Питам се,
дали аз в шепи я държа,
или тя - мен - в своята рана?
По мъчаливите устни чета,
че трябва да се изправя,
да се боря,
отсрочка да дам на смъртта,
да не губим сили в спорове.
Сърцето се бунтува, крещи,
мисълта ми замъглява.
Мълвя – не си ти,
ако не побеждаваш!
До кога, кажи ми, душа,
ще мога тъмнина 
в зора да превръщам,
да търся и да нося любовта,
с топли ръце да прегръщам...?

 

05 06 2016

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??