25.03.2021 г., 19:24 ч.

Кажи ми любе, Гергано 

  Поезия » Любовна
329 8 23

Що си ми любе, кахърно,
що вехне, съхне снагата?
Вдигни очи, да ги зърна!
Що гледаш, любе в земята?

Змей ли ти силата пие,
късно, по доби неверни,
зла ли прокоба се крие,
сплетена в плитките черни?

Менци не носиш, отрано,
пафти на кръста тъмнеят.
Кажи ми любе, Гергано,
що ти душицата крее?

Ако ме вече не иска,
твойта моминска душица –
на ручей ще се разплискам
и ще се сторя, на птица.

За да ти мия нозете,
от облак да те погледна,
от ручей Месец да свети,
за тебе любе, последно.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??