10.07.2019 г., 10:46 ч.

Кажи ми: „Мираж ли си само... 

  Поезия » Любовна, Друга
178 1 0

 

Кажи ми: „Мираж ли си само,

или си Кралица на Пустинята...”

 

Над дюните вятър пустинен

от пясъка прави мъгли

и вие, в моменти ехиден,

с гримаси налудни и зли...

 

Пустинната гибла* това е

закриваща с плътен воал

Животът тук, в този случаен --

отнет от Вселената дял...

 

Земя прокълната от Бога,

а Слънцето вместо с любов

гори я с космически огън

във пристъп кошмарно суров...

 

Дочува се шум от кервани,

но в пясъка няма следи

мираж ли в нощта се накани

с Пустинният дух може би...

 

... Не!...Идва в мъглата напето

Красавица смугла към мен...

Усмихва се тя, след което

оставам без дъх, възхитен...

 

--Кажи ми, мираж ли си само

аз плахо прошепвам едва

на твоето мургаво рамо

бих искал да сложа глава...

 

Дали си Пустинна кралица,

илѝ пък измамен мираж?...

На моята страст ли връстнѝца

си, в този абсурден пейзаж?...

 

Във своите шатри любовни

за пир ме в нощта отведѝ

та моята кожа да помни

от твоите нокти следѝ...

 

И нека отвън да извива

пустинният вятър със злост,

нощта е миражно- красива,

когато в Страстта ще съм гост...

 

Край огъня сгушени двама

отпивайки чай със абсент:

„-- Кажи ми мираж ли си само,

ти в този магичен момент?...

 

... Но даже Страстта да премине

аз пак ще твърдя неведнаж:

„- Кралица си ти, на Пустинята,

по--хубава и от мираж!...”

 

23.11.2017

*гиблапустинна буря с гъста мъгла от фин пясък

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??