14.05.2007 г., 12:25 ч.

Как бих желала... 

  Поезия
555 0 2
Как бих желала в този миг да съм КОМЕТА
и цялата да бъда светлина...
Да плача, да се смея, да летя,
да чувствам цялата любов на вековете.

Как бих желала в този миг да съм ЗВЕЗДА,
да светя цяла вечер над земята.
Да слушам влюбените двойки как мълчат
и тихо, с трепет тебе да очаквам.

Как бих желала СЛЪНЦЕ да съм през деня,
със обич да огрявам равнините,
да се потапям в ледената пяна на вълните,
да топля с нежност твоята душа.

Как бих желала в този миг да бъда АЗ!
Момиче влюбено, със обич споделена,
да заздравее моята душа ранена,
животът ми да бъде нежен розов храст.

© Яница Ботева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??