18.06.2022 г., 17:49 ч.

Как да обясниш водата на пустинята? 

  Поезия » Друга
459 3 4

Как да обясниш водата на пустинята?

 

Недей!
Ще разбере какво е жаждата,
а ще остане все неутолима.
Ще вземе да намразва себе си,
защото е такава - суха,
не даваща живот, отглеждаща
единствено убийствени миражи.
Не можеща дори и да заплаче, 
нали не знае капката какво е,
жестоко ще е нейното страдание
за първи път браздящо тези пясъци
и без това бездушно парещи,
напразно тръпнеща за облекчение.
Милост, моля!
Не я учи на чуждото мечтание...

 

Как да обясниш водата на пустинята?

 

Мълчание.

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво
  • Пред пустинята се мълчи.
  • ИнаКалина, благодаря! Удоволствието е мое, макар че все по-рядко се появявам.
  • На жадния пътник ще поднесе търпение, на нетърпеливият - сенките си. Поспирам се при теб заради различни неща. Хареса ми написаното.
Предложения
: ??:??