20.03.2008 г., 17:34 ч.

Как да ти простя 

  Поезия » Бели стихове
1419 0 1
   

Как да ти простя

 

Колко  много болеше - от тези спомени.

А те в нощта идваха и не ме пускаха

и от това не можех да заспя.

Болка силна в мен - не дава нито миг покой.

Как да ти простя, кажи ми?

Всичко в мен - ти отдавна разби.

 

Колко страх изпитах аз в онези дни.

Колко мъка и болка ти ми причини.

Колко срам и горчиви дни - ти ми причини,

но ти никога не ме разбра.

 

Искаше да бъда такава -

но пак не беше достатъчно.

Ти никога не ме одобри.

За теб аз не бях това, което бе някой друг.

 А колко се стремях.

 

Всичко в мен се разби.

Преследвах чужди идеали, мечти.

Колко пъти те молих,

колко пъти плаках,

колко пъти исках подкрепата ти,

но теб те нямаше -

остави ме сама,

сама с болката.

Без срам ме остави.

 

Колко мъка само ми причини,

колко самотни дни ти ми осигури.

И как не съзнаваше това.

Колко много болеше.

Как да ти простя, ми кажи?

Болка силна в мен не дава нито миг покой

и тази болка ме оставяше без сили.

 

Колко нощи аз желаех смъртта си.

Колко дни плаках - прати ме в изгнание.

Като просякиня търсех милостиня и любов,

но не, аз нямах право да искам това от теб.

Нали си ми „дала" всичко?!

Може би живот, за който дори не ти и пука.

 

 

Живеех в свят на лъжи, заблуди,

в среда, в която и най-близкия ти може да те предаде.

Да, аз бях най-лошата. 

Не е ли време да си тръгна вече от вашия свят?!

Свят, в който не принадлежа.

© Петя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За мен е чест да напиша първият коментар на тази млада авторка! Поздравявам те искрено и ти пожелавам следващите стихове да са посветени на една нова и красива любов! Стихът ти ми хареса!
Предложения
: ??:??