- Боже! - Ти ли ни изпрати
пак “Карибските пирати”.
Уж са смешни и комични,
но изглеждаха трагични!
Джони Деп е готин пич,
но пък беше - пълен кич!
С този образ е обречен,
и пак от Оскар е далече!
Друг роля му подхожда,
той у нас да бъде Вожда!
Тук с отбор от куп юнаци
със паласки от патлаци,
той по кръчмите да тича,
там да шмърка и обича -
не красива, зла пиратка,
а наша селска тарикатка!
А тя с мечти за силикон
да го впрегне като кон,
и със мъничко късмет,
Джони, да ни стане зет!
Да си има кум, свекърва,
а жена му да е първа -
чалга дама на страната,
да е палава в кревата...
и редовно там да пие -
по бутилка, две ракия...
и доволна във душата
да му дудне на главата:
Че сме горди и известни
със Азис и чалга песни!
Как отборно с Капитана
всичките сме за казана!
Как се тупаме в гърдите
и се лъжем... във очите,
че все други са виновни
да сме вечно недоволни!
Че сме супер - тарикати
най-развити бюрократи,
най-безочливото племе
дето себе си... крадеме,
и дето псуваме подред -
ролите... на Джони Деп!
И след месеци с купони
с яки гроздови бонбони,
Джаки Спароу по неволя
да прегърне друга роля -
От смешник и Капитан...
той да стане зет заврян!
Пак да лъже от екрана,
но със роля - по-голяма!
Да е истинско събитие -
в сериала Под прикритие!
Там да фъфли дълго време:
-Тии уважаваш ли ме мене?
С този лаф да се изложи,
но в Холивуд да се наложи!
И там след няколко сезона
със звезди от небосклона,
Деп... от Моника Белучи...
първи Оскар да получи...
И от звездната трибуна,
със всяка своя тежка дума,
той със славна пледоария...
да се кланя... на България!
Ок! Спирам до тук,
че ще ви заболят главите
от глупости!
© Yuri Yovev Всички права запазени