Как е хубаво понякога
Как е хубаво понякога
да дишам люлякови пàри!
Да тичам, да събирам
нежни горски минзухари.
Как е хубаво всичко да е светло,
да се люшкат зелените ливади!
Птици да пеят в полето,
бяло облаче над мен да си играе.
Как е хубаво, когато
слънцето горещо ме прегръща!
А в гората отивам да се срещна
с умора прохладна, която ме зарежда.
Как е хубаво вечер да послушам
как пеят птиците в полето.
Светулки малки да се гонят,
да тичат като булки на небето.
© Мария Всички права запазени