7.02.2008 г., 19:05 ч.

Как искам аз поне в съня си... 

  Поезия
885 0 34
 

 

Как искам аз поне в съня си

да бъда с теб на някой бряг,

да полетят душите наши,

да се окъпят в звезден прах.

Във папрати легло да свият,

под сенчести листа да спят,

а после тихо да се вият

като лиани в вечността.

С усмивка да целуват утро,

да се надбягват със лъчи

на топло слънчице, уютно,

докато в ласката мълчим...

А сетне в сини дълбини,

сред пъстротата на корали,

да галят морските звезди,

целувки меки разпиляли...

А нощем, в нежните прегръдки

на звезден океан - небе,

да ваят във душите стъпки

и страст телата да зове.

След този сън денят да блесне,

да ни облее светлина,

над двамата да се надвеси

красива утринна дъга...

 

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??