16.12.2022 г., 11:33 ч.

Как искам да ти кажа 

  Поезия » Друга
663 10 6

Спи, мила, спи –

аз няма да те будя.

Не спира този дъжд.

Мърмори по стъклата,

а мен ми се мълчи.

Пламъкът в камината

само ме залъгва

с картини по стената,

но всъщност той хитрува –

рисува с много нежност

по твоето лице.

Да можех като него!

Ръцете ми са груби

и сякаш май ревнувам –

в мен почва да гори.

Спи, мила, спи!

Тъжни мисли влачи

този глупав дъжд.

Да можеше поне

за миг да лисне в мен,

а не да се събира

на долните клепачи.

Пламъкът в камината

уверено припуква

и уж на мен говори,

но даже аз го чувам

как нежно ти шепти.

Как  искам като него!

Все думите ми бягат,

а колко много искам,

искам, но едва ли...

Спи, мила, спи –

душата ми те гали.

 

© toti Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??