13.07.2012 г., 14:26 ч.

Как Мими се научи да брои 

  Поезия » За деца
1210 2 12

Мими събира листо след листо.
Мими не знае числата до сто,
но упорито листата брои:
„Едно плюс едно, плюс едно, прави три.
Три плюс едно, плюс едно прави пет.
Мамо, научих числата подред!" –
Десет листèнца Мими събра,
малка купчинка натрупа с ръка.
„Хайде сега, още десет листа
да събереш и за твоя баща!” –
рече ù мама и Мими реши
бързо за тате листа да брои.

Двете купчинки погледна в захлас:
„Двадесет” - рече ù мама на глас.
Цял ден във парка детето игра,
десет купчинки по десет събра. 
Трупа ли трупа листо след листо...
Мими брои сам-самичка до сто.



© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??