26.02.2008 г., 9:27 ч.

Как само ще ми липсва, Господи! 

  Поезия » Любовна
943 0 19

Как само ще ми липсват, Господи!

Как ще ми липсват салкъмите!

И изгревите, дето ги посрещах

със погледа си, влюбен във лъчите.

Очакването дълго, там, във клоните,

когато притаявах своя вик,

че още много, много го обичам

и всеки ден от жажда вливах в стих.

Как само ще ми липсват, Господи!

Как ще ми липсват салкъмите!

И залезите, дето ги посрещах

със недолюбеното във очите.

А сълзите, изплакани от обич

във клоните вечерни под звездите,

ще ги оставя тук във сухите

и неразлистени надежди на очите.

Сега е време да си тръгна, Господи!

Преди салкъмът да е нацъфтял.

И само във съня си ще се връщам

в мига, когато с мене листи е броял.

 

 

 

 

 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??