20.11.2011 г., 11:02 ч.

Как се казва това 

  Поезия » Любовна
649 0 15

Не се налага да почиствам килера

и изхвърлям стари вещи

и непотребни неща.

Ти не беше там.

Беше скътан в сърцето,

но побърза да излезеш оттам.

Не те виня, 

толкова можеш да вземеш,

а да дадеш,

не си и мечтал.

Беше последен, 

но сам избра - пореден.

После казват, 

че друг ни подрежда живота.

Каква голяма шега!

Не си по-различен от другите,

просто си обикновен...

А с талант.

Но той е за книгите.

В живота си празен и ням.

Щастлив ли си сега - 

едва ли!

Щом малкото си избра...

Да е хлябът бял,

на теб ти стига...

Любовта е

най-бленуваната,

мечтаната,

изстрадана,

желана,

отричана,

голяма,

изгаряща

и страстна,

изпепеляваща,

единствена,

омайна

и красива,

неповторима,

вечна

и ранима любов!

Любовта е любов -

необяснима!

Не избира.

Не пита.

Тя е щастие голямо.

Но за теб - нежелано!

Как се казва това?

 

4 юли, 2011 г.

 

 

 

© Таня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??