8.01.2012 г., 20:29 ч.

Как се наричаш? 

  Поезия
559 0 5

Още ли тичаш след вятъра, мила -

капки копнеж във душата си скрила,

слънце в прегръдките си сякаш носиш,

тичаш след вятъра гола и боса,

тичаш и търсиш онази пътека,

дето там песен на славей отеква,

със истински мирис на пролет зелена

и ледена зима до капка стопена?

Още ли чакаш онази магия -

силна, вълнуваща, мощна стихия,

дето ще вземеш с две шепи събрани

и малко ще впръскаш в коси разпиляни

да можеш да литнеш при волните птици

с криле тюркоазени, с бледи искрици?

Още ли плуваш в води непознати

да търсиш съкровище скрито и злато,

да чакаш изгрева след нощ непрогледна,

броейки въздишките уж за последно...?

 

                          * * *

 

Още преследваш крилати мечти...

А вчера докосна ги с пръстче почти.

Търсиш, летиш, очакваш и тичаш.

Надежда ли, мила, кажи, се наричаш?

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??