21.10.2019 г., 22:08 ч.  

Как трябва да пишете .... 

  Поезия » Епиграми
1027 0 0

Хванали епиграма

още по пижама.

Писана - недописана,

четена - недочетена.

Вълци-политици я надушили.

Критици - продажници я изтърбушили.

 

Да се чуе, да се знае :

свободно е словото,

но не откритото - голото!

Хайде драскачи, пишете!

Но първо с нас 

часовника си сверете!

Думи като: 

корупция, 

некадърник,

продажник, 

мръсник,

да не се употребяват

в един текст с думата политик!

И още да знаете -

разрешено ви е 

да ни величаете!

 

© DEА

15 октомври 2019

© Димитър Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??