18.05.2011 г., 23:12 ч.

Как ще бъде 

  Поезия » Любовна
743 0 0

И се чудя как ще бъде посреднощ, щом нощните птици огласят мига.

И свежест обгърне студените  устни, удавени в сълзи, очите не ще да заспят.

Затворени страници, притихнали стонове, в картина затворени бледи мечти.

Не гасне ни болка, ни обич, ни тихият шепот на вятър безпътен,

уловени в затвора на лунни лъчи, те всички се молят, за малко, моля те, спри.

 

Ще погледна часовника толкова подъл, ще докосна тъмнината с дъх,

подритнати в нищото, изказани думи, надежда и плът.

Нощта убива бавно сините цветя, тъжно прецъфтяващи се свличат.

А аз със тях ще слушам, как безброй щурци напомнят ми със песен,

че "утре", може би ще има, тръгва с тебе моят смисъл, на дълъг път, мъглив и тесен ...

 

 

 

© Безстрашна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??