9.01.2018 г., 12:34 ч.

Каквато бях... ще бъда 

  Поезия
937 1 2

Откривам празноти във паметта си,

навярно от години и тъга.

Сега съм мимолетна и понякога

забравям даже аз ли съм била,

оная със усмихнати зеници,

с ръце, като лъчи от светлина,

която заприличала на птиците,

сънуваше крилата синева.

Която не познаваше покоя

и бе готова винаги до смърт,

да влезе без оръжие във боя

да изгори, но да остава всеки път...

 

Забравила съм я... каквато беше - беше

каквато е сега или ще бъде,

откривам я във празнотите на душата си

и с нея дупките от раните запълвам.

 

Обичам я със хиляди желания

и мразя я във женската си слабост,

побрана в мен, до сетното дихание,

до заедно, до... изграждане но цялост.

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това е творба, наситена
    с емоции,бликнали от наранена душа и превърнали
    силната болка и горчивина в една великолепна творба.
    Поздравления от сърце и пожелания всички празнини да
    се изпълнят с лъч светлина, изпратенаот сбъдната, споделена,
    истинска любов! 🌻🌻🌻🍀🍀🍀💝💝💝
  • Прекрасно! Браво!
Предложения
: ??:??