21.09.2007 г., 9:33 ч.

Какво цвете да бъда 

  Поезия
417 0 1
Кажи ми какво цвете да бъда,
дали да съм роза червена,
страстна гореща,
дали да съм любов споделена
и още нещо,
или пък роза снежно-бяла,
нежна и добра,
която всичко би ти дала
в името на любовта,
или например орхидея,
дори гардения с приятен аромат,
дали сърцето си с теб да слея
в името на любовта?
Ако съм иглика
или глухарче вече прецъфтяло,
ще чуеш ли как сърцето ми те вика,
за любов зажадняло?
Ако се превърна в цветна принцеса,
ако бъда всички цветя,
дали ще ти хареса,
надявам се, че ДА.

© Богдана Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??