30.12.2011 г., 19:28 ч.

Какво да сторя утре със крилете ти? 

  Поезия » Друга
2142 1 23

Какво да сторя утре със крилете ти,
когато ги свалиш и тръгнеш пеш?
Най-чаканите принцове са лебеди.
Но искаш ли ги, трябва да дадеш
от дните си, от нощите, от себе си,
коприва да тъчеш без глас и страх...
А те ще си останат просто лебеди,
сърцето си не сложиш ли пред тях.

Какво да сторя, принце, със крилете ти?
Съблече ги... И тръгваш си сега.
Оставяш милион мълчани трепети
и пришки от коприва и тъга.
Не ти е нужно повече сърцето ми,
достатъчно нали си поигра?
Щом станат хора, принцовете-лебеди
събличат обич, съвест и пера...

 

© Пепа Петрунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??