30.08.2015 г., 17:30 ч.

Какво е любов 

  Поезия » Друга
310 0 1

 

Какво е Любов? Когато я няма,

изгубена някъде, незнайно къде.

Мъчим да срещнем любовта си голяма,

на края се чудим сега накъде?

Какво е Любов? Когато не топли,

душата без чувства измръзва до кост,

рана сърцето неспирно да чопли,

в очите четем човешката злост.

Какво е Любов? За кратко да имаш,

следваш я дълго на края не щеш.

Не може просто така да я вземаш,

Отсреща да чакаш ти не дадеш.

В.Й. 30.08.2015г.

© Васил Йотов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Припомняш ми една мисъл, Василе: "Внимавай какво си пожелаваш, да не вземе да се сбъдне." Това важи с пълна сила и за любовта. Добър размисъл, облечен в поетична форма.
Предложения
: ??:??