28.01.2005 г., 14:45 ч.

Какво е любовта? 

  Поезия
1217 0 0
Какво е любовта
Илюзия или мечта?
Предполагам аз, че в епруветка
най-добре вирее тя.

Какво е любовта-
букет цветя?
Подарък в скъпа опаковка?
Или пък е усмивка...нежна, кротка...

Какво е любовта-
измамен поглед скриващ се
в ъгълчето на очите ?
Или е мокротата по лицето от сълзите?!

Дали пък любовта не е онази крачка,
деляща ни от облаците и звездите...?
Дали пък не е скапана играчка,
която гложди непрестанно ни душите...!

Кога посягаме към нея?
Когато всичко друго е излишно?
Или пък тя ни осенява
с познание красиво, демонично?

Какво е любовта-
"стрела", ще кажеш ти, "насочена в сърцето"
Стрела или усмивка?
Да питаме ДЕТЕТО.

Ти раждаш се, растеш,
във тебе всичко цъфва...
Но ето го моментът -
магията прекъсва...

Оставаш гол и беззащитен,
открит към всичко и към всички.
И сам избираш да узнаеш
дали си част от тези всички.

Измамна или не, аз зная,
че без любовта ще дойде края.
Аз знам, че не желая
сама без нея да остана.

Любов, любов, къде си мила
защо от мене си се скрила?!
Ела, ела, да те прегърна
пък може и да се завърна.

Да бъда вечно аз, която
със поглед блеснал във очите,
и със искра като светулка
да се наричам твоя булка.

© Силвия Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??