30.12.2014 г., 21:09 ч.

Какво е любовта? 

  Поезия » Философска
492 0 0

Да ви кажа ли

какво е любовта?

Това е когато

опъната струна

раздира самотна душа

и стопля едната страна –

отляво, където

трогва се трудно

по детски сърцето.

И всичко се пръсва!

Цъфти огън!

Земята разтърсва

един миг любовен

и вратата затръшва

на всички невери,

лъчите пропуска

през заключени двери

на една самотна душа

и гръмко възкръсва

в ядрото ù
любовта.
Кара те да постоиш
на колене
с взор към ефира...
Това е любов –

вътре в мене.

© Георги Бъчваров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??