15.11.2007 г., 10:19 ч.

Какво ли сънуваш сега? 

  Поезия » Любовна
1030 0 25

Пак ли пърхат в стомаха

стотици пеперуди.

С криле - цветни призми.

Объркват светове и сънища.

А в съня се вплитат златни погледи

и дъх на ягоди

в коси на самодива.

В деня няма място за такава чиста красота!

Нощ. Сънят - мястото за среща.

На лицето - дъга,

без да е валяло преди това.

Такава чиста красота

само през нощта,

когато поглед нечий ограбва

зад спящи очи будна емоция.

 

 

 

 

 

П.С.:Вдъхновено от стихотворението "И това ми стига" на Laska (Ласка Александрова)

© Таня Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??