20.06.2007 г., 10:17 ч.

Какво ми носиш, скитнико  

  Поезия
669 0 10
Какво ми носиш, скитнико красив -
Слънца далечни, блясък на елмази?
На вятър полъх -  шеметен и жив?
...........................................................
Какво за мен по пътя си запазил?

Къде си скътал тъжните очи
на толкоз изоставени невести?
.............................................
Вървял си все под същите звезди,
през урви и реки, през дъжд и преспи...

И трупал си в душата си картини,
случайни срещи, думи за веднъж...
Оставил си следи навред, без име...
И спомени за теб -  на шир и длъж.

Докосвания пълнели ръцете ти,
очите ти преливали от цвят...
Но нямаш рани, скитнико, в сърцето си,
ни пристан имаш, нито верен Брат.

Сега си спрял да пийнеш от росата
по розите на моята градина...
........................................
Не ще заключа, скитнико, вратата!
Да видя -
пак дали ще си отидеш!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??