14.10.2016 г., 12:23 ч.

Какво насилие / Мутренските времена/ 

  Поезия » Гражданска
411 1 0

 

 

Какво насилие

/мутренските времена/

 

Какво насилие над тези бедни хора,

какъв нечуван, в двайсти век, терор?!

Тук бандите са плъзнали по двора.

В атака е престъпния отбор.

 

От тази сган ще можем ли да се опазим!?

Във паника е цялата страна…

Насилниците винаги ще мразим!

Но вътре в нас кураж не останá.

 

Крадци, убийци, лумпени и мародери –

утайката на цялата страна,

Тук царството си, пъклено намери...

Народа ни за гушата хванá!

 

Рушат граденото, по нашата държава…

Съсипват ни безмилостно и нас!

И свое правосъдие раздават…

У нас безвластието е на власт.

 

От крадени коли, от рекети, бижута,

направиха палати и дворци,

окрадоха докрай  и наш'те  скути.

Родихме тия “мутри “ и “борци”…

 

На българите, може ли да се помогне?

Нима те цял живот туй  ще търпят?

Позорния си брак, ще можем ли разтрогна?!

Защото по-нататък, няма път!...

 

И въпреки страха, ний трябва да го сторим!

Защото вместо нас не виждам кой?!

Живота си в ръцете им не ще оставим!

О, българи, гответе се за бой!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??