11.08.2012 г., 13:29 ч.

Какво си, Любов? 

  Поезия » Друга
461 0 0

Какво си ти, Любов?
Танцът на пеперуди в стомаха -
това ли си ти?
Очите, които виждат
един-единствен човек в целия свят -
това ли си ти?
Песента на щурчета в Душата -
това ли си ти?
Сърцето, което бие до пръсване -
това ли си ти?
Радостта и болката отляво -
това ли си ти?
Пожарът, лумнал в кръвта -
това пак ли си ти?
Очите, незаспиващи
от щастие или от мъка -
това ли си ти?
... Звезди в очите,
вятър в косите,

пожар във кръвта,
огън в сърцето,
радост и болка,
Раят и Адът,
Благослов и Разпятие,
полет в небето
и жертвена клада -
това си Ти!

 

© Валентина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??