8.03.2023 г., 7:35 ч.

Какво си ти? 

  Поезия » Любовна
818 2 1

КАКВО СИ ТИ?

 

Ще те попитам някой ден

дали си трън, дали си цвете.

Дали растеш – трева за мен,

в която да си развъртя конете.

 

Дали вихрулка си в степта,

дали си хладинка в пустиня.

Или си стомна на уста –

за мъж, за блага първескиня.

 

Дали не си авлига в ръж,

дали не си на книга – връвка.

Или си песничка на мъж,

поел в реката с еднодръвка.

 

Дали не те из сън вършах

през нощи, речени за друго.

Или си стиска пътна прах

в длан на пешак из тиха угар.

 

Дали не си сърна в летеж?

Невям измислих те в неведа?

Какво си ти? Навярно свещ,

която паля –

и те гледам.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова богато, очите и душата ми са пълни!

    Дали не те из сън вършах
    през нощи, речени за друго.
    Или си стиска пътна прах
    в длан на пешак из тиха угар.

    Дали не си сърна в летеж?
    Невям измислих те в неведа?
    Какво си ти? Навярно свещ,
    която паля –
    и те гледам.
Предложения
: ??:??