25.12.2007 г., 13:06 ч.

Какво си ти... 

  Поезия
563 0 3

Какво си ти... умряло вдъхновение,

целувка на Христос, или на Юда.

Поробено, замислено съмнение,

благословия, или божия прокуда?

 

Какво си ти, усмихнато докосване,

целувка на замисленост и устрем,

в тишината на безмисленост жестока,

отново чувам тихите ти стъпки...

 

Какво си ти?

Отново не почукал,

качил си ме на своята Голгота.

Целуващия днес, дано да не е Юда,

за да мога в съня да те докосна...

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??