2.04.2009 г., 9:11 ч.

Какво така 

  Поезия » Друга
604 0 6

 

Какво така, селяко пръстен,
тревата ли ще победи?
Със слабо име ли си кръстен,
на празен ден ли се роди?

Какво така? Или забрави,
че няма връщане назад?
Или наистина са прави
мръсниците на този свят?

Че който и да си, какъвто,
все червеят ще те яде.
Че жив си - колко? - а пък мъртъв
ще бъдеш после векове.

Какво така? Нали - децата.
Нали - Доброто на света!
Какво така?

Как ти оттатък,
а работата ти - отсам?

Какво така?
Поспря се, чу ме.
Обърна се, не ме съзря.
И вместо отговор със думи,
една сълза. Какво така.


© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??