22.08.2009 г., 10:58 ч.

Камо грядеши? 

  Поезия » Друга
751 0 17

Малка Българийо, майко Българийо!
Малката рана най-много болеше.
Всеки по мъничко те предаваше,
Всеки по мъничко те крадеше.

Малко по малко - Бог да не види,
а и рогатия да не обиди.
Деня да надхитри. Да излъже нощта.
Няма такива ли? Аз съм единият.
Теб те убиваха, аз си мълчах.

Малка Българийо, майко Българийо!
Рекоха: няма те. Рекоха: беше.
Слънце стопихме - на жълти свещи.
Една да пална, да осветеше:
кой те убиваше, кой си мълчеше?

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??