9.12.2018 г., 21:30 ч.

Камъче-пламъче 

  Поезия » Философска
313 1 3

Пак пътувам и сънувам, че си моя. Аз съм луд?
С коловозите флиртувам и горча като мавруд.
Всяко камъче ме пита има ли любов при нас.
Аз съм пламъче. Отлитам към познатия Бургас.
Ти потъваш надълбоко – синеока светлина.
Спи в душата ми потокът от добро и топлина.
Аз обичах и се вричах на фалшивата любов,
истината бе, че тичах след миража си суров.
Зноят чака да го хвана за ръка и да летим,
но заложил е капана. Искаш ли да проверим?
Ти си моето момиче, аз съм твоето момче. 
Вече ми звучи трагично – като люлка без дете.
Станах сила и в Балкана яростно очи забих.
Хванах, мила, всяка рана и живот си нов уших.
Ние – млади и зелени, може да се срещнем пак.
Мен ли откъде да вземеш? Питай търновския влак...

 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви!
  • Чудесно сътворено!
    Поздравления, Митко!
  • Речта ти се лее като добре отлежало вино... и опиянява също толкова добре. Поздравления, Мите! Надграждаш все по-уверено!
Предложения
: ??:??