16.06.2023 г., 8:34 ч.

Камъните 

  Поезия » Свободен стих
194 0 0

Камъните 

 

Камъкът предмет и символ е и реалност висша.

Представител на боговете е, реалност техна.

Впечатляващо-красиво е човек когато види в разходката своя грамаден камък ил скала огромна, неподемна!

Енергия и качества съдържат се в камъка тоз

 

А къмъните малки същото съдържат - пак на боговете те предмети са - с чувства скрити и енергия.

В градината на Лесничея камък Велес си има.

Чур - бог-охранител, Сварог и други.

Какво благословение е това - когато Лесничея тича бос - към тях да гледа, да си спомня и да мисли.

Благословение е в страна като Бг да се живее.

 

Където камъни от и до в изобилие има.

Разходката твоя двойно значение придобива, ако камъните не забравяш.

В ръцете дръж, на човек, животно, идея можеш да ги наречеш.

И както кофата с вода се пълни, да пълниш ги с енергия и свои мисли.

 

Да се ходи на разходка на книга четене е равно.

Пространствата, пътеките, и камъните-камъчета съдържат за душата хлеб.

Идеи, вдъхновение - без съмнение.

Творци ще ни направят камъните ден един прекрасен!

 

Боговете в камъни живеят пребивават вечно.

Красива е на камъните вечността.

Човекът в Нав е - във света невидим, а на неговия камък седят ил гледат син и внук!

Талисман за поколенията е станал вече той.

 

Ако вземе камък във ръката си човек, 

Опитно ще разбере за какво се тук говори.

Ще се роди за него увереност, стабилност, твърдост - миг неповторим един.

Ще разбере че има тук вълшебна простота.

 

Най-достъпно нещо и с такава ценност!

Камъкът!

На земята майка той принадлежи.

 

На Прометей, на Один - боговете приковани утешение е била скалата.

И от камък е роден Даждбог - слънчевият бог славянски.

От русалката Роси и мятащият мълнии баща Перун.

На хората руски божествени (гои) е предък Той!

 

Да прославяме боговете чрез камъните може-трябва.

Да дойде човек до съзнанието това - камъка да оцени - това за щастие е шанс!

 

Камъни, дървета и  треви помощници реални са.

Въздуха, водата и земята, сияещото слънце.

Камъкът нагрява се и топлина отдава.

Прохлада - в горещини дарява.

 

На Природата майка - слава!

На боговете - камъни.

На простото от камъните щастие.

Което земна е пътека за дела небесни!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??