/интернет любовна история по попфолклорен шедьовър/
Обожателят:
Добър вечер! Живееш далече от тук
и се храниш с хайвер черен, аз – с хляб и лук,
и когато заспивам, ти се будиш до друг,
той навярно Давид* е, а аз – Малък Мук...
Но звъни се! Съседът май идва за сол,
неизключила Скайпа, побутваш му стол.
Той е мускулест, с шапка, почти полугол
и умилква се – същи разгонен див вол.
Защо отвори му в тоз час, защо съм тъй отчаян аз?
Влязъл е сега, щракни му ключа, но от другата страна!
Припев:
Канадката, канадката с усмивка и поглед лисичи,
отнесе му и шапката – навярно сега я съблича! /х2/
Съседът:
Добър вечер! Да питам за твойта цена.
Идват много клиенти, а ти си една.
Уж е скъпо, а става направо тълпа,
от любопитство сега, идвам да проверя.
Сол не искам. Отдавна не мога да спя.
Няма как да се стопля и зъзна в нощта.
Ще рискувам, с какво разполагаш, не знам,
от любопитство сега, идвам да проверя.
Защо и ти не спиш сега, защо е късно през нощта?
Влезна ли сега, хвърляй ми ключа, вдигай мизата!
Припев:
Канадката, канадката, с якичка от кожа лисича,
отива ми на шапката. Купувам я – категорично! /х2/
Автор на интерпретацията: Мичка Истеричка
*статуята "Давид" на Микеланджало
**канадка – вид зимно яке
https://www.youtube.com/watch?v=xFAt88ubWLw
Оригинален текст:
Аларма
Текст: Росен Димитров
Музика и аранжимент: Цветан Спасов
Малина: Добър вечер, живеем врата до врата,
и със теб ни дели само тънка стена,
а през нея се чуват такива неща,
от любопитство сега идвам да проверя.
Галена: Добър вечер.Съседката идва за сол,
а съседа пред мене стой полугол,
ако влезна, какво ще получа не знам,
от любопитство сега идвам да проверя.
Емилия: Защо отваряш ми сега, защо съм любопитна аз
влезна ли сега щракни ми ключа, казвай си молитвата.
МЕГ: Алармата изключена и може всичко до пипаш,
съседката е влюбена, кажи ми как я предпочиташ.
Малина: Добър вечер, да питам, какво има тук
идват много жени, а при теб няма друг,
щом си сам за, какво става тази тълпа,
от любопитство сега идвам да проверя.
Галена: Добър вечер, прощавай не мога да спя,
обслужи ми със нещо не идва сънят,
ще рискувам, с какво разполагаш не знам,
от любопитство сега идвам да проверя.
Емилия: Защо и ти не спиш сега, защо е късно през нощта,
влезна ли сега щракай ми ключа, казвай си молитвата.
МЕГ: Алармата изключена и може всичко да пипаш,
съседката е влюбена, кажи ми как я предпочиташ.
© Мария Димитрова Всички права запазени